Trevlig Valborg!

Vilka nya vanor vill du starta?

Att fira Valborg har haft olika betydelser under historiens gång. Numer skrämmer man sällan bort häxor på sin väg till gamla offerplatser för att göra ofog med djävulen, utan ser det som en chans att bränna det gamla och ge plats för det nya.

Jag ser det som en möjlighet att sätta nya hälsosamma vanor i vardagen! Varför inte damma av grillen och prova vilka grönsaker som gör sig bäst på gallret?!

Både broccoli och blomkål går bra att grilla som de är eller i något mindre bitar. Ju större bitar desto längre tid behöver de på grillen. Portobellosvamp blir saftig och god i ett hamburgerbröd med mosad avokado, picklad rödlök och ett krispigt salladsblad. Se även recept från Ica.se.

Med våren och ljuset är det en bra tid att skriva ner nya mål (se nedan).

Analogt eller digitalt?

Skriv ner målen där du kan se dem!

Plocka fram penna och papper eller öppna ett dokument på datorn eller i telefonen. Välj det sätt som passar dig bäst och det forum som du enklast återkommer till för att läsa dina anteckningar. Själv använder jag mig av min Bullet Journal. Skriv nu ner vad du vill förändra i ditt liv, stort som smått. Brainstorma en stund och skriv ner allt du kommer på.

Välj ut några eller alla punkter och skriv dem som om du redan utför dem. T.ex.

Jag tränar för att kunna använda min kropp i vardagen
utan att få ont.

Jag kommer alltid i tid.

Jag äter bara det som är bra för mig.

Läs ofta igenom vad du skrivit för att göra dem till din sanning. Gör förändringar som tar dig till ditt mål.