För att må så bra som möjligt bör vi äta en varierad kost. Dvs. vi bör få i oss olika typer av livsmedel och råvaror varje dag. Jag upplever att frukosten är det mål varje dag som oftast ser likadant ut. Lunch och middag är lättare att variera på något sätt. Varför inte prova en vecka att ha olika innehåll till frukost varje dag och se hur kroppen mår under resten av dagen? Kanske hittar du en ny favorit?

För att hjälpa dig på vägen delar jag med mig av mitt recept på en enkel och god granola!

Du behöver:
1 äpple
2 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl hampafrön (skalade)
2 msk chiafrön
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk gurkmeja
Salt

Börja med att kärna ur äpplet och mixa det till mos. Jag använder stavmixern i en enliterskanna av rostfritt stål. Sedan blandar du alla torra ingredienser i en skål. Rör ner äpplemoset och smaka av med salt och eventuellt mer kryddor. Lägg på bakplåtspapper i ett tunt, jämnt lager. Grädda i ugnen på 175°C ca 15 minuter. Håll koll så granolan inte bränns!

Delar av granolan kan gärna vara lite fuktig fortfarande när du tar ut den ur ugnen, den blir krispigare när den svalnat! Häll upp i en burk och blanda i russin eller annan torkad frukt för extra sötma.

Jag har i en dutt gurkmeja i all min mat för dess antiinflammatoriska egenskaper. Gillar man inte smaken kan man såklart byta ut kryddorna 🙂 Kanel är också jättegott att ha i t.ex.

Smaklig frukost!