Loading...
Massage2019-02-17T13:18:51+01:00

En glad kropp

Ge din kropp och dina muskler det dem behöver

Massage innebär att på olika sätt stimulera och öka blodcirkulationen i kroppen. Det ger mindre anspänning i musklerna och ökad spänst i bindväven vilket innebär minskad värk.

Olika typer av massage passar olika människor och besvär. Läs mer nedan om vilka verktyg jag har för att hjälpa dig till bättre muskelhälsa.

Jag är av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör. Svensk Massage är sedan 1998 en av Sveriges största hälso- och friskvårdsorganisationer. Vi samlar skolor, företag, organisationer och ca 13 500 certifierade massörer och samverkar för att värna massörers yrkesskicklighet, branschens seriositet och kvalité i alla steg.

Jag är medlem i Yrkesförbundet Massörerna. Det är ett förbund som helt vill fokusera på massörer och massageterapeuter certifierade av BSM, Branschrådet Svensk Massage, som är verksamma i Sverige och tillvarata deras specifika intressen.

Vilka tekniker använder jag?

Svensk Klassisk Massage

Mjukar upp spänningar och lindrar smärta i musklerna. Tryck och grepp anpassas efter dina önskemål. Olja används. Jag knådar musklerna för att öka blodcirkulationen.

Bindvävsmassage

Smärtfri men kraftfull behandling som ökar blodcirkulationen och lymfdränaget samt sänker stressnivårerna i kroppen. Endast några fingrar används för att “luckra upp” stram bindväv. Behandlingen utförs till en början sittande och utan olja.

Lotorpsmetoden

Passar dig som har KOL, astma eller andra andningsrelaterade problem. Även bra för dig som känner dig stel kring bröstkorgen och/eller är stressad. Greppen är de samma som i Svensk Klassisk Massage men fokuserar på musklerna kring bröstkorgen.

För vem passar massage?

Svensk Klassisk Massage

Passar för dig som:
– är stel och spänd i musklerna
– vill slappna av
– är gravid

Men passar inte vid:
– förkylning och feber
– blödningar och öppna sår
– akuta inflammationer

Bindvävsmassage

Passar dig som:
– lätt får ont i musklerna av Svensk Klassisk Massage (t.ex. fibromyalgi)
– är spänd och stel i musklerna
– vill ha en avslappnande behandling
– har kroniska inflammationer (t.ex. reumatism, tarminflammationer, IBS, magkatarr)
– lider av kraftiga menssmärtor
– har tennisarmbåge och musarm.

Men passar inte vid:
– graviditet
– blödningar (även menstruation)
– akut förkylning
– cancer
– blödarsjuka
– kärlkramp

Lotorpsmetoden

Behandlingen passar dig som:
– har astma, KOL eller andra andningsrelaterade besvär
– känner dig stel och har minskad rörlighet kring bröstkorgen
– är stressad

Men passar inte vid:
– förkylning och feber
– blödningar och öppna sår
– akuta inflammationer
– behov av avslappning

Senaste Inläggen

Tips från massören…

Eventlördag – januari

Prova på olika klasser! Under hela våren bjuder jag och Linnea (Lika Sens, Slinglibrary Sweden) in till olika event den sista lördagen varje månad.

Invigning och After Work!

Välkommen till våra nya lokaler! Nu börjar vi komma i ordning i våra nya lokaler på Poppelgatan 2a och vill fira detta med dig! Vi hoppas

Höstnyheter

Vilken höst vi har framför oss! Efter en skön sommar med lite ledighet har det varit skönt att komma igång med rutiner igen. Mycket tid

Igelkottsbehandling

April April! Igelkottsbehandlingen finns såklart inte att boka men jag hoppas du fick dig ett gott skratt när du läste texten på Facebook. Skulle du