Förra året deklarerade Indiens premiärminister att 21 juni är den internationella yogadagen. Vi yogainstruktörer i Motala var inte sena att uppmärksamma detta. Du kan läsa mer om 2015 års yogadag här.

I år infaller den 21 juni på en tisdag, precis innan midsommar. Vi vill göra detta till en riktig yogafest och har därför valt att uppmärksamma det hela på söndagen i midsommarhelgen och göra den till Motalas yogadag!

Preliminärt schema för söndag 26 juni 2016 (klicka på respektive namn för länk till hemsida):

08.00-08.45 SUP-yoga med Carola Donato

Vi samlas ca 15 minuter innan start vid Vättershall/BeachCrib för att ordna med utrustning och börja paddla oss ut en bit på vattnet. Sedan utmanar vi balans och fokus utefter vår egen förmåga med både stående och sittande positioner.

10.00-11.00 Nybörjarvinyasa med Carola Donato

Vinyasa passar dig som vill utöva yogapositionerna (asanas) i ett flöde där andning och positioner hänger ihop och följs åt. Vi får samtidigt jobba med styrka, rörlighet, balans, och koncentration på ett sätt som gör att du får jobba med kroppen men samtidigt låta sinnet vila på här och nu.

11.00-12.00 YogaMix med Lisbeth Richardsson

Denna yoga är mixad för att passa dig som är ”mitt i livet”, äldre och/eller aldrig praktiserat yoga tidigare. Lisbeth vill påstå att alla kan yoga bara man utgår från där man befinner sig i livet.

12.00-13.30 Lunchbreak med Pick Up Eko

Motalas egna ekologiska take away! Finns på plats för att mätta våra yogamagar med fräsch ekologisk vegansk salladsbuffé och härlig smoothie. Serveras på nedbrytbar tallrik men ta gärna med egen mugg/glas och bestick om du inte vill ha dessa i plast. Buffé 150 kr Smoothie 35 kr. Swish eller kort. OBS! Förbeställ via telefon: 0141-20 85 05 eller mail: info@pickupeko.se

13.30-14.30 Föräldrayoga med Elisabeth Helander

Yoga för blivande och nyblivna föräldrar. Övningarna hämtas från Hatha Yogan och anpassas efter vad en gravid/nyförlöst kropp klarar av och behöver. Självklart är båda föräldrarna välkomna på passet, och tills dess att barnen kan krypa är även de varmt välkomna.

13.30-14.30 Strong Flow med Carola Donato

En tuffare klass där fokus ligger på handståenden. Efter några uppvärmande vinyasaflöden går vi över på förberedande övningar för att sedan ge oss på något som verkligen utmanar kroppen, nämligen handstående!

14.30-15.30 Råfika hos Lisbeth Richardsson

På Månvägen 10 i Varamon dukar Lisbeth upp med goda bakverk á la Raw Food till självkostnadspris. Betalas via swish eller jämna kontanter.

15.30-16.30 Hatha Yoga med Elisabeth Helander

Hatha Yoga passar alla oavsett nivå och Elisabeth ger exempel på alternativa övningar om det behövs. T.ex. börjar vi alltid med att värma och mjuka upp kroppen innan vi går vidare med en serie stående övningar. Sedan går vi vidare med sittande övningar, lägger på bakåtböjningar och avslutar med savasana (avslappning).


Tänk på:

  • För samtliga pass förutom SUP-yogan så tar du med egen matta eller liknande om du inte vill vara direkt på marken.
  • Drick mycket vatten!
  • Klä dig efter väder och glöm inte solkrämen.

#yogamotala #internationalyogaday

Internationella sidan