I morgon, lördag, är det Earth Hour. Över hela världen genomförs det initiativ för att vända de negativa klimatförändringarna. Halv nio på kvällen uppmanas vi att släcka alla lampor under en timma.

Ett bättre klimat ger dig en bättre hälsa. Det du också kan göra och som gagnar din hälsa på kortare sikt och samtidigt ger en bättre miljö är att laga en vegetarisk eller vegansk middag! Det finns en uppsjö av härliga recept på olika sidor på internet, till exempel Hot For Food. OBS! Sidan är på engelska. De har härliga videoinstruktioner som får det att vattnas i munnen!

paprika-671773_1920

Vill du laga maten utan el denna gång? Jag föreslår att du grillar!

Skiva aubergine och zucchini i dryga halvcentimetertjocka skivor och salta dessa så lite vätska dras ut. Skär av ”sidorna” på en paprika, det brukar bli 4-5 skivor. Pensla olja och krydda på alla grönsakerna och lägg på grillen.

Gör egen hummus! Vanligtvis mixar man ihop en hummus, men det går lika bra med muskelkraft! Mosa en burk/tetra med kikärtor. Pressa ner vitlök och blanda i klippta färska kryddor som persilja eller koriander. Krydda med paprikapulver och salt.

Servera grönsakerna med grillad klyftpotatis, grönsallad och hummus.

Smaklig Earth Hour!