Hösten är definitivt här och vintern är utan tvekan på ingång. Det blir kallare och vissa dagar är det riktigt råkallt i luften. Som uttrycket säger så finns det inget dåligt väder, bara dåliga kläder. För att slippa frysa är det bara att klä på sig, men ibland misslyckas man med den enkla uppgiften.

Idag var en sån dag. Var på nätverksträff med besök på ett lantbruk. Vi satt stilla i ungefär en och en halv timma och lyssnade på en mycket intressant presentation av livet på gården vi besökte. Trots mössa och stickade vantar så var det svårt att slappna av. (Det hade väl krävts full vintersportmundering för att inte frysa när man satt helt stilla…) 

Det som gärna händer när man fryser är att man spänner hela kroppen. Särskilt axlarna gillar att krypa närmare öronen. Som om det skulle göra det varmare? Med andningsövningar hjälper man kroppen att slappna av och på så sätt frysa mindre. Har du blivit utsatt för upprepad kyla och axlarna emigrerat upp till öronen mer permanent kan ett besök hos mig hjälpa. Antingen massage eller yoga. Det ökar cirkulationen i kroppen och mjukar upp de spända musklerna. Med yoga stärker du samtidigt upp dina muskler så de lättare orkar med vardagen.

Välkommen!
Elisabeth